افرادی که نمی توانند یا نمی خواهند از قرص های ضد باردای استفاده کنند یا میخواهند از عوارض قرص ال دی به دور باشند، راه های دیگری هم وجود دارد.

استفاده از کاندوم

 

در هنگام استفاده از کاندوم، اسپرم نمی تواند خود را به تخمک برساند. کاندوم های مردانه پوشش هایی هستند که روی آلت می گذارند و کاندوم های زنانه، نوعی کیسه کوچک با یک حلقه در دو انتهای آن است که درون واژن قرار می گیرد.

کاندوم ها انواع مختلفی دارند؛ اما اغلب آن ها از لاتکس تهیه می شوند که برخی از افراد به آن آلرژی دارند.

برای هر دو نوع کاندوم، تاثیر عملکرد آن ها در هر سال، 18 درصد یا کمتر است.

دیافراگم

 

دیافراگم نوعی شی دایره ای کم عمق و به شکل گنبد است که درون واژن قرار می گیرد تا دهانه رحم را مسدود کند. دیافراگم به همراه اسپرم کش استفاده می شود که اجازه ارتباط اسپرم با تخمک ها را نمی دهد.

معایب این روش شامل عفونت های مجرای ادراری و خارش واژن است. این خارش و عفونت ها در واکنش به ماده سازنده دیافراگم یا اسپرم کش ایجاد می شود.

به دلیل خطای انسان، از هر 100 زن که از این روش استفاده می کند، سالیانه 6 و 12 بارداری اتفاق می افتد.

 


حلقه واژن

نوعی حلقه پلاستیکی است که وارد واژن شده و نوعی هورمون آزاد شده برای سرکوب تخمک گذاری است.

این حلقه را هر ماه برای مدت 3 هفته داخل واژن می کنند و 1 هفته بعد بر می دارند. عملکرد این هورمون ها مشابه مصرف قرص های ضد بارداری است؛ بنابراین ممکن است عوارض جانبی یکسانی، مثل: لکه بینی بین قاعدگی، سر درد و کاهش میل جنسی، رخ دهد.
عوارض قرص ضد بارداری برای دختر باکره

به دلیل خطای انسانی، از هر 100 زن که از این روش استفاده می کند، سالیانه 6 و 12 بارداری اتفاق می افتد.

ابزارهای درون رحمی (IUDs)

 

این ابزارها از پلاستیک و مس تهیه شده اند که پزشک در مطب آن ها را وارد رحم می کند. این ابزارها ممکن است هورمونی یا غیر هورونی باشد.

نوع هورمونی آن باعث ضخیم کردن موکوس گردنه رحم شده و تخمک گذاری را سرکوب می کند. نوع غیر هورمونی آن، پاسخ التهابی در رحم ایجاد می کند که برای اسپرم سمی است.

این روش تا 10 سال پاسخگوست و احتمال بارداری را به 0 درصد می رساند.

عوارض جانبی این روش شامل لکه بینی بین قاعدگی و نامرتب شدن قاعدگی شود. برخی از آن ها هم باعث بیشتر شدن خون در هنگام عادت ماهانه می شود.

ایمپلنت های کنترل بارداری

 

در این روش، با عمل جراحی یک میله کوچک چوبی وارد قسمت بالای بازو می شود. این میله تا 3 سال نوعی هورمون برای ضخیم کردن موکوس دهانه رحم و سرکوب تخمک گذاری آزاد می کند.

عوارض جانبی این روش با قرص های ضد بارداری یکسان است که شامل دردهای شکمی، کمر و خطر بروز کیست های غیرسرطانی تخمدان می شود. برخی از زنان گفته اند که چندین ماه پس از این روش، دیگر عادت ماهانه نشده اند.

عقیم کردن

در روش عقیم کردن، مردان تحت عمل جراحی قرار می گیرند تا لوله های حمل کننده اسپرم از بیضه ها به آلت را مسدود کنند یا ببرند. در زنان هم در نتیجه عمل جراحی، لوله فالوپ مسدود می شود.
حتما بخوانید : عوارض نزدیکی در دوران قاعدگی ؛ آیا می شود هنگام پریود رابطه داشت؟

عواقب احتمالی انجام این کار در مردان شامل: عفونت، غده خونی، کبود شدگی، تولید گرانولوم اسپرم و رشد برآمدگی در بافت احاطه کننده رگ های ترشح کننده اسپرم، می باشد.

تزریق و قرص

 

تزریق هورمون های کنترل بارداری قابل اطمینان تر از مصرف قرص هاست؛ علت آن هم این است که فرد دفعات استفاده از آن را فراموش نمی کند؛ البته روش های هورمونی هم باعث بروز عوارض جانبی شدیدی می شود.

با تزریق دپو پروورا (dEPO-Provera)، تخمک گذاری سرکوب و موکوس دهانه رحم ضخیم می شود تا امکان رسیدن اسپرم به تخمک کاهش یابد.

فایده تزریق کردن این است که نیازی به مصرف روزانه قرص ندارید؛ اما باید یادتان باشد که سه ماه بعد، دوباره هورمون را تزریق کنید. این کار باید در مطب پزشک انجام شود.

تاثیر این روش بیش از 99 درصد است؛ البته بعضی از خانم ها تزریق بعدی را فراموش می کنند، از هر 100 زن، 6 نفر از آن ها هر ساله باردار می شوند.

برخی از عوارض جانبی تزریق کردن با مصرف قرص یکسان است.

هر خانمی که سرطان پستان دارد، نباید از این روش را انجام دهد!علاوه بر این، تزریق کردن خطر رشد کلامیدیا و HIV را بیشتر می کند.

مصرف قرص های کنترل بارداری با بیماری های قلبی عروقی ارتباط دارند. برخی از محققان این ارتباط را پیدا کردند؛ در حالی که در سایر تحقیقات این نتیجه به دست نیامده است.

مسئولان کلینیک مایو گفته اند که نباید پزشکان به افراد دارای سابقه بیماری قلبی، دیابت یا سکته، انجام این روش را توصیه کنند!

عوارض جانبی احتمالی این روش که باید آن ها را به پزشک اعلام کنید، شامل:

    افسردگی؛
    میگرن؛
    خونریزی واژن که زیادتر بوده یا مدت بیشتری ادامه داشته باشد؛
    یرقان؛
    چرک و درد در اطراف ناحیه تزریق شده.

عوارض جانبی دیگر که احتمالا پس از چند ماه از بین می روند؛ شامل موارد زیر می باشد:

  • درد شکمی و نفخ؛
  • کاهش میل جنسی؛
  • سرگیجه؛
  • عصبانیت؛
  • خستگی و ضعف؛
  • زیاد شدن وزن.

علاوه بر این، مشخص شده است که دپرو پروورا با از بین رفتن حجم مواد معدنی استخوان، خطر پوکی استخوان و ضعف استخوان ها در آینده همراه است.

حتی اگر تزریق به درستی انجام شود، باز هم احتمال بارداری وجود دارد و 10 ماه پس از متوقف کردن این روش، باردار خواهید شد.

امیدواریم که با رعایت موارد بهداشتی فوق از عوارض قرص ال دی به دور باشید.