در این بلاگ میخواهیم راه هایی برای درمان ساده بیماری ها ارائه کنیم

۱۲ مطلب در آذر ۱۳۹۸ ثبت شده است

علت خشکی دهان و راه های درمان

حتما تا به حال خشکی دهان در صبح را تجربه کرده اید؛ اما آیا می دانید دلیل ایجاد این مشکل چیست؟ زمانی که غده های تولید کننده بزاق دهان شما برای مدت طولانی، بزاق کافی، تولید نکنند؛ بنابراین رطوبت دهانتان کم می‌شود و دچار خشکی دهان یا«زروستومیا» می شوید. در بین افراد مسن خشکی دهان رایج تر است و یکی از دلایل این موضوع، می تواند این باشد که آن ها بیشتر از دیگران، داروهای مختلف مصرف می کنند. البته دلایل دیگری هم برای ابتلا به خشکی دهان وجود دارد که در ادامه بیشتر به آن ها می پردازیم.
چه عواملی باعث خشکی دهان می‌شوند؟

همین طور که در بالا ذکر شد، خشکی دهان به این دلیل اتفاق می افتد که غدد بزاقی به اندازه کافی بزاق تولید نمی کنند. عوامل زیادی وجود دارند که باعث به وجود آمدن این عارضه می شوند. چند نمونه از این عوامل عبارتند از:

مصرف برخی داروها: داروهای خاصی وجود دارند که در عملکرد غده های بزاقی دهان اختلال ایجاد می کنند. به عنوان مثال: خشکی دهان جزو عوارض جانبی داروهایی است که در درمان افسردگی و فشار خون بالا استفاده می شوند.

بالا رفتن سن فرد: هر چه سن افراد بالا تر می رود، برخی از عملکرد های طبیعی بدن‌شان نیز دچار اختلال می شوند. از طرفی با مصرف داروهای مختلف، احتمال اینکه فرد گاه و بی گاه دچار خشکی دهان شود، هم وجود دارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

چه میزان خواب برای بدن کافی است؟ عوارض بی‌خوابی چیست؟

 

شاید شما هم جزو افرادی باشید که از طرف خانواده و دوستانتان به کم‌خوابی یا پرخوابی متهم می‌شوید. شاید هم واقعا با مشکل بی‌خوابی روبرو هستید. اما خواب کافی چند ساعت است؟ همیشه به ما گفته‌اند که شب‌ها باید ۸ ساعت بخوابید، اما این میزان خواب یک میانگین است و ممکن است بهترین میزان خواب برای همه نباشد. برخی از افراد به خواب بیشتری احتیاج دارند و برخی دیگر با کمتر خوابیدن بهتر هستند. نیاز ما به خواب ممکن است در طول عمر و در سنین مختلف تغییر کند. بنابراین جمله تکراری «هر شب ۸ ساعت بخوابید» چیزی بیش از یک کلیشه نیست. برای تنظیم خواب باید نیاز شخص خود را در نظر بگیرید و یک الگوی صحیح برای خود پیدا کنید.
کم‌خوابی و پرخوابی طبیعی

هر فردی به میزانی از خواب احتیاج دارد که توسط اطلاعات ژن‌ها یا ژنتیک او مشخص می‌شود. این نیاز مطابق با میزان خوابی است که بدن برای این که ما سرحال و سرزنده بیدار شویم احتیاج دارد. تفاوت میان افراد کم‌خواب و پرخواب در میزان نیازشان به خواب مشخص می‌شود. میزان نیاز طبیعی به خواب در واقع یک بازه است؛ افرادی کم‌خواب‌ کسانی هستند که کمتر از میانگین این بازه به خواب احتیاج دارند و افراد پرخواب کسانی هستند که بیش‌ از میانگین این بازه زمانی به خواب احتیاج دارند.
تغییر میزان نیاز به خواب در سنین مختلف

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

اگر کمبود امگا ۳ داشته باشید چه بیماری هایی به سراغتان خواهد آمد ؟

وقتی که صحبت از چربی می شود، باید در نظر داشت که یک نوع از چربی‌ها وجود دارد که حتما باید در رژیم غذایی خود بگنجانید، و آن چربی « اسیدچرب اُمگا۳ »است. اسیدهای چرب امگا ۳، که به n-3 fatty acids شهرت دارند، اسیدهای چرب اشباع نشده ای هستند که نقش مهمی را در سلامت بدن ایفا می کنند. با این وجود کمبود امگا ۳ نیز باعث بروز برخی مشکلات و بیماری هایی می شود .

سه نوع اسید چرب امگا ۳ وجود دارد: اسیدهای چرب آلفا لینولنیک که در روغن‌های گیاهی و « اسید ایکوزاپنتانوئیک »و« اسید داکوزاهگزاوائنوئیک » که معمولاً در روغن‌های دریایی یافت می شوند.
اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در عملکرد مغز و رشد و نمو طبیعی آن دارند. این اسیدها به اسیدهای چرب ضروری شهرت دارند، چون بدن به تنهایی قادر به تولید آنها نیست. بنابراین، شما باید از غذاهای حاوی امگا ۳ در رژیم غذایی تان استفاده کنید تا از فواید آن بهره ببرید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

تومور مغزی؛ علائم، تشخیص و درمان تومور مغزی

تومور مغزی؛ علائم، تشخیص و درمان تومور مغزی

روز جهانی تومور مغزی یک رویداد سالیانه است که به لطف سازمان تومور مغزی آلمان که آغاز کننده این طرح جهت ایجاد آگاهی در مورد تومور مغز  بین جامعه بود در هشتم جون هر سال برگزار می شود. تومور مغزی یکی از غیر شایع ترین بیماری هاست که می تواند کشنده باشد. در این مقاله از بخش بیماری های دکتر سلام به بررسی دلایل بزرگداشت روز تومور مغزی می پردازیم. اگرچه به طور کلی بیماری معمولی نیست اما تنها در هند تومور مغزی در جایگاه دهمین تومور شایع قرار دارد. در سطح جهان حدود ۲ درصد از مردم را مبتلا می کند. خب، چه چیزی باعث کشنده بودن این بیماری می شود و چه کاری برای کنترل آن نیاز است. در اینجا می توانید اطلاعات بیشتری راجع به آن به دست بیاورید.

تومور مغزی
 ۵ دلیل برای بزرگداشت روز جهانی تومور مغز

این که با یک تومور مغزی تشخیص داده شوید اتفاق خوشایندی نیست. ۵ دلیل مهم برای اینکه شما در این رویداد شرکت کنید را در پایین آورده ایم:

    ایجاد آگاهی بین مردمی که در مورد تومور مغزی اطلاعاتی ندارند و هشدار جهت انجام آزمایشات و تشخیص تومور مغزی
    آموزش به بقیه افراد و یاد گرفتن از آنها در مورد جدی بودن این وضعیت تهدید کننده زندگی
    کمک به اجرای یک هدف بزرگتر جهت انجام برنامه های درمانی موثر و مقرون به صرفه
    حمایت از افراد مبتلا یا افرادی که با موفقیت درمان شدند.
    قدردانی و حمایت از افرادی که هر روز با تومور مغزی می جنگند و جشن گرفتن قدرت مافوق انسانی آنها برای چنین مبارزه ای

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

گلوتاتیون چیست؟ خواص این آنتی‌اکسیدان قوی و ضد سرطان را بشناسید

گلوتاتیون چیست ؟ گلوتاتیون آنتی‌اکسیدانی قدرتمند است که به گفتهٔ محققان مزایای متعددی برای سلامتی دارد. این اظهارنظرها باعث شده‌اند تا بیش از پیش به این آنتی‌اکسیدان توجه شود. بعضی از مردم باور دارند که این ماده خواص ضدپیری دارد، برای درمان اوتیسم مفید است و سوخت‌وساز چربی‌ها را افزایش می‌دهد و حتی از بروز سرطان هم جلوگیری می‌کند. اما آیا این گفته‌ها حقیقت دارند؟ با ما همراه باشید تا با خواص این آنتی‌اکسیدان آشنا شوید.
 

 

 

گلوتاتیون چیست ؟

گلوتاتیون آنتی‌اکسیدانی قدرتمند است که در تمامی سلول‌های بدن وجود دارد. این آنتی‌اکسیدان از سه مولکول مختلف تشکیل شده است که ما به آنها آمینواسید می‌گوییم.

آمینواسیدها طبق الگوهای مختلفی ترکیب می‌شوند تا پروتئین‌های موجود در بدن را تشکیل دهند.

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد گلوتاتیون این است که به‌طور طبیعی در کبد تولید می‌شود؛ اتفاقی که برای بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها نمی‌افتد.

گلوتاتیون کارکردهای بسیاری دارد که مهم‌ترین آنها عبارتند از:

    ساخت دی‌اِن‌اِی که پایهٔ اصلی پروتئین‌ها و سلول‌هاست؛
    تقویت سیستم ایمنی؛
    تشکیل سلول‌های اسپرم؛
    تجزیهٔ بعضی از رادیکال های آزاد؛
    بهبود کارکرد بعضی از آنزیم‌ها؛
    بازسازی ویتامین C و ویتامین E؛
    خارج کردن جیوهٔ موجود در مغز (باقی ماندن جیوه در مغز می‌تواند خطرساز باشد و منجر به بروز برخی اختلالات مغزی و عصبی شود)؛
    کمک به کبد و کیسهٔ صفرا برای کنار آمدن با چربی‌ها؛
    کمک به مرگ سلولیِ رایج در بدن (فرایندی که به خزان یاخته‌ای یا آپوپتوز معروف است).

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

مراقبت از خود در برابر ویروس کشنده آنفولانزا

چطور از خود در مقابل آنفولانزا محافظت کنید

با شروع فصل سرما، آنفولانزا شیوع زیادی پیدا می کند برخلاف تصور عموم مردم، فصل آنفولانزا ممکن است تا آخر ماه بهار هم چنان ادامه داشته باشد. اگر شما یا شخصی که می شناسید مبتلا به این بیماری شده اید، احتمالاً می دانید که این ویروس سال گذشته شیوع بسیاری داشته است. طبق آمار مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، که در اواسط پاییز تا اواخر زمستان صورت گرفته است، ۱۰۰هزار نفر به دلیل بیماری آنفولانزا در بیمارستان بستری شده اند.

برای جلوگیری از بروز این بیماری نباید دیر اقدام کنید؛ بلکه باید اقدامات احتیاطی لازم را انجام دهید. برای همین یادگیری نکات مربوط به پیشگیری و درک بیماری آنفولانزا اهمیت دارد. با دکتر چک همراه باشید…
در این فصل، مراقب ویروس آنفولانزا باشید

آنفولانزا یک بیماری تنفسی است و ویروس های مختلفی باعث بروز این بیماری می شوند. ویروس های آنفولانزا در سه گروه A,B.C دسته بندی می شوند.

آنفلونزای نوع A و B رایج تر و مسئول آنفلونزای فصلی هستند و زیر مجموعه هایی دارند.H5N8 ( آنفولانزای مرغی) زیر گروهی از آنفلونزای نوع A است.

علائم آنفولانزا شامل تب، سرفه، گلودرد، آبریزش یا چرک بینی، درد عضلات یا بدن، سردرد و خستگی است. ممکن است برخی از افراد استفراغ و اسهال هم داشته باشند؛ البته این علائم در کودکان خردسال بیشتر از بزرگسالان است.

ویروس های آنفولانزا وقتی افراد سرفه ، عطسه یا صحبت می کنند، در هوا پخش می شوند. این ویروس به سرعت سرایت می کند و بسیار مسری است. طبق اعلام موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی، میلیون ها نفر در فصل آنفولانزا از چنین علائمی رنج می برند.معمولا این علائم شبیه به سرماخوردگی ولی شدیدتر هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

7 موردی که باید در باره هیسترکتومی بدانید

 هیسترکتومی، یک عمل جراحی است که بخاطر سلامتی، رحم را بر میدارند. این کار توسط متخصصین زن انجام می شود ،و در زنان یائسه نسبتا شایع است. در اینجا واقعیتهایی درمورد هیسترکتومی وجوددارد که  کمتر شناخته شده است  و شما باید در این مورد  بیشتر بدانید

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

علت عفونت واژن در بارداری و راه های درمان

باکتری واژن چیست؟

باکتری واژن (BV) درحقیقت نوعی عفونت باکتریایی است. به طور طبیعی در واژن تعدادی باکتری "مفید" به نام« لاکتوباسیلی »و تعداد کمی باکتری "مضر" به نام «آناروبز »وجود دارد. در شرایط عادی، تعداد این باکتری ها با هم برابر است. اگر به هر دلیلی این شرایط تغییر کند و تعداد باکتری های آناروبز بیشتر شود، در این حالت « عفونت واژن » رخ داده است.

متداول ترین نوع عفونت که در زنان بین 15 تا 45 سال دیده می شود، عفونت باکتری واژینال است. همچنین زنان باردار هم از دیگر قربانی های این عفونت هستند. هر ساله نزدیک به 1 میلیون نفر به عفونت باکتری واژن مبتلا می شوند. به طور معمول، این عفونت، نوعی عفونت خفیف است که به سادگی با گذراندن دوره های درمانی، درمان می شود. متأسفانه در صورتی که به این عفونت و مصرف داروهای مربوطه توجه نشود ، احتمال ابتلا به عفونت های انتقال یافته از طریق رابطه جنسی ، افزایش یافته و در دوران بارداری عواقب وخیمی شدیدا فرد را تهدید می کنند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

درمان سرفه با 7 داروی طبیعی

در کنار سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر مشکلات تنفسی به طور معمول سرفه هم ایجاد می شود که شما را در شب بیدار نگه می دارد و توانایی تنفس با سهولت شما را محدود می کند. اگرچه سالانه افراد زیادی از سرفه رنج می برند، اما بسیاری از آنها از داروهای طبیعی که درمان سرفه بسیار موثر هستند آگاهی ندارند. چندین روغن طبیعی برای سرفه وجود دارد که دارای خاصیت ضد اسپاسم، آنتی اکسیدان، ضد ویروسی و ضد باکتری هستند. این روغن ها مانند روغن های اساسی توصیه شده برای سرماخوردگی، روشی مطمئن و مؤثر برای خلاص شدن از سرفه و سایر علائم یک بیماری تنفسی هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی

کاهش رشد موهای زاید با کرم افلورنیتین

موارد مصرف و عوارض جانبی افلورنیتین

افلورنیتین (Eflornithine) سرعت رشد مو را به تاخیر انداخته و باعث کاهش رشد موی زاید می شود، هم چنین می تواند باعث ظریف و روشن شدن مو نیز گردد.

در زنان، رشد غیر طبیعی موهای ضخیم در نواحی که به طور معمول رشد موها کم است (برای مثال صورت) می‌تواند ناشی از اختلالات هورمونی و یا از عوارض جانبی بعضی داروها باشد. این حالت به دلیل افزایش تولید هورمون‌های آندروژنی و یا حساس شدن پوست به این نوع هورمون می‌باشد.

افلورنیتین با مهار یک آنزیم در فولیکول‌های مو که مسئول تولید مو است عمل می‌کند. وقتی که این کرم به پوست صورت و یا چانه مالیده می‌شود میزان موهای تولید شده کاهش می‌یابد.
مکانیسم اثر افلورنیتین موضعی

مکانیسم دقیق آن مشخص نیست. ممکن است باعث مهار ارنیتین دکربوکسیلاز که ساخت پلی آمین های داخل سلولی را کاتالیز می کند، شود. این پلی آمین ها برای تقسیم سلولی و تمایز ضروری هستند. مهار تقسیم سلولی و تمایز باعث کاهش سرعت رشد مو می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
نسرین حسنی